Informatiile acestui spatiu sunt gratuite. Observatii si sugestii pot fi trimise pe adresa de contact sau pe forum.

     Introducere

Pentru a putea utiliza platforma Code::Blocks este necesar sa se parcurga pasii urmatori:

     Descarcarea platformei

Apasati aici pentru descarcarea platformei (varianta wpentru Windows pe 32 de biti: Windows XP, 7, Vista, etc.). Se va descarca un fisier ca se numeste "codeblocks-13.12mingw-setup.exe" (aproape 100 MB) si care urmeaza a se instala pe calculatorul local.

     Instalarea platformei

Dupa descarcarea fisierululi de mai sus, se merge in folderul in care acesta a fost descarcat si se lanseaza in executie. In continuare sunt prezentate cappturile de ecran corespunzatoare instalarii platformei:

 1. In fereastra de mai jos:

  Se apasa butonul "Run"

 2. In fereastra urmatoare:

  Se apasa butonul "Next"

 3. Dupa care:

  Se apasa butonul "I agree"

 4. Apoi:

  Se apasa butonul "Next"

 5. In fereastra de mai jos:

  Se selecteaza folderul unde urmeaza sa se instaleze Code ::Blocks. Daca se doreste instalarea in folderul ales implicit, se apasa pe butonul "Install". Daca se doreste schimbarea folderului, se apasa butonul "Browse", se selecteaza folderul dorit si apoi se apasa pe butonul "Install".

 6. Dupa care: 7. Va urma instalarea propriuzisa a platformei, dupa care, la sfarsit avem optiunea de a lansa direct Code ::Blocks :


 8. Daca apasam pe Yes se lanseaza direct platforma Code ::Blocks, iar daca apasam No, se amana lansarea pentru o data ulterioara.
  Apasam Yes, pentru lansarea imediata a platformei, dupa care ne apare o fereastra in care ne cere confirmarea unor update-uri ale setarilor curente apasam pe butonul Yes: 9. Urmeaza o autodetectare a compilatoarelor:

  Se apasa Ok.

 10. In urma acestor operatiuni, instalarea platformei Code::Blocks s-a incheiat o data cu lansarea acesteia in executie:

     Inceperea unui proiect